Pastasalat – studenterfest

Denne “basis”-pastasalat har vi flere gange haft med til turen, når vi skulle på bilferie – og også brugt til Carinas studenterfest. Jeg tror ikke at jeg 2 gange har lavet den helt ens – men den har altid været et hit alligevel 🙂

6-8 pers.

Grøntsagsdressing:

  • 5 flåede tomater (1 dåse)
  • 1 agurk
  • 1 lille løg
  • 3 fed pillede hvidløg
  • 1 dl vineddike
  • 1 dl (jomfru) olivenolie
  • Friskkværnet salt og peber
  • Frisk timian
  • Evt. tabasco efter smag

Put grøntsager, olie og eddike i en blender og kør til der er en jævn dressing. Smag til med salt, peber, timian og tabasco.

  • 500 g kort pasta – skruer, sommerfugle eller muslinger f.eks
  • 1 grøn peberfrugt i småstykker
  • 1 rød peberfrugt i småstykker
  • 1 gul peberfrugt i småstykker
  • 1 chili, hakket fint
  • cherrytomater i halve
  • rødløg i fine tern
  • Lidt grøn salat, fint strimlet
  • 1 då majs
  • Grønne ærter (samme mængde som majs ca.)
  • Agurk i småstykker
  • evt. purløg eller persille, hakket fint
  • evt. oliven

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Afdryp pastaen, hæld den i en skål og hæld dressingen over, mens pastaen stadig er varm. Vend rundt og lad blandingen afkøle.

Tilsæt herefter de forarbejdede grøntsager og vend blandingen godt sammen. Grøntsagerne kan varieres efter kød, smag og hvad man har. Lad pastasalaten stå ved stuetemperatur – gerne et par timer – før servering.

Forslag til tilbehør:

  • Grillpølser
  • Små frikadeller
  • Tun
  • Kogt kyllingekød i små stykker eller tern
  • Kogt skinke i tern
  • Stegt bacon og evt. fetaost
  • Rejer dryppet med citronsaft samt evt. sukkerærter i små stykker (også gerne frisk oregano i dressingen)

Kun fantasien sætter grænser.

Man kan vælge at blande enten tun, kyllingekød, skinke, bacon eller lignende i pastasalaten før man serverer den – eller gøre som vi tit har gjort: Have skåle med forskelligt tilbehør, så man selv kunne lave den blanding man kan lide.

Hvis der serveres pølser 0g/eller frikadeller til, har vi kun brugt grøntsagspastaen 🙂

Det rigtig gode ved denne opskrift er grøntsagsdressingen, der opsuges af pastaen og som selvfølgelig kan varieres efter kød, smag og hvad man har.

print
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*