Oversigt over og links til gamle opskriftskort fra Det gode Køkken.
Nedenstående er de kort jeg har.
1 – Kolde lækkerier til forretter eller natmad:
2 – Varme lækkerier til forretter eller natmad:
- Varm skinkemad med tomat og ost
- Varme ostebrød
- Pandekager med champignoner og ris
- Fyldte rundstykker
- Pandekager med fyld
- Janssons fristelse
- Gratineret ærtesuppe
- Butterdejsstænger med fyld
- Grønne peberfrugter med yoghurtdressing
- Birgittas ostesuppe
- Let suppe på nyre
- Dijonbrød
3 – Smørrebrød og gode frokostretter:
4 – Sundt og godt med fisk:
- Fiskefileter med vinsauce
- Ovnstegte saltsild med flødesky
- Gratinerede fiskefileter med muslinger
- Torskefilet Årdal
- Champignon-torsk
- Skipperens livret
- Ovnstegte sild med kaviar
- Gratinerede fiskefileter
- Hornfisk stegt med persille
5 – Rejer, muslinger og andre spændende skaldyr:
6 – Oksekød, herlige hele stege:
- Oksefilet med bearnaise sauce
- Oksemørbrad provençale
- Entrecôte med tomatsauce
7 – Oksekød, saftige bøffer:
- Citronmarinerede tournedos
- Bøf med ostefyld
- Bøf i folie
- Entrecôte med roquefortsmør
- Gratinerede bøffer
- Napolitanske bøffer
- Oksekød i skiver
- Tournedos bearnaise
8 – Oksekød, gode ovn- og gryderetter:
- Slotssteg
- Oksegryde med grønsager
- Okseragout med løg og bacon
- Oksetværreb i tomat
- Bøf à la Stroganoff
- Sæsongryde
- Alt-i-een gryde
- Marineret oksekød i gryde
- Sømandsbøf
- Oksegryde med champignoner
- Gratineret sømandsbøf
- Grydemix
9 – Svinekød, herlige hele stege og koteletter:
- Mørbrad med variation
- Koteletter med ost
- Marinerede koteletter med basilikum
- Hamburgerryg med madeira sauce
- Mørbrad med estragon
- Svinekoteletter med flødesennep
10 – Svinekød, gode ovn- og gryderetter:
- Svinekam i paprikasauce
- Krydret gryderet
- Aftægtkonens julesteg
- Bryggerens gryde
- Svineskank på russisk vis
11 – Kalvekød, når det er bedst:
- Karrykrydret kalvegryde
- Kalverullesteg med hvidløg
- Kalvegryde med champignoner
- Gratinerede kalvekoteletter
- Kalvekød og skinke i fad
- Lever- og gulerodsstroganoff
- Timiankrydret levergryde
- Stegte hjerter med rosiner
12 – Lammekød, når det er bedst:
13 – Farsretter i mange variationer:
- Hakkekarbonader med esdragon
- Gode gammeldags frikadeller
- Farseret kål i fad
- Kåldolmere
- Kalvefarsruller med ostefyld
- Fars med låg af kartofler
- Ostefyldt farsbrød
- Ovnstegt fars med løg
- Pytt-i-panna med hakket kød
- Krydrede karbonader
- Farsruller
- Svampekødfars
- Pandebøf med løg
- Chili-pølser
- Grillpølser med fyld
- Pølser i surkålsgryde
- Postej med champignoner
14 – Spændende retter med vildt:
15 – Alt om kylling og fjerkræ:
- Kyllingegryde
- Danbokylling
- Stegt kylling i folie
- Madeirakylling
- Ovnstegt poulard
- Stegte duer
- Perlehøns med vermouth og champignoner
16 – Populære spaghetti-, makaroni- og risretter:
- Svamperisotto
- Tagliatelle med tunfisk
- Tyske risboller
17 – Pizza, pier og tærter:
- Pirogger med ris og gulerødder
18 – De bedste ægge- og osteretter:
- Tynde flæskepandekager
- Æggekage med ost og peberfrugt
19 – Salater og dressing – sundt og nemt:
- Gulerod- og hvidkålssalat
- Salat med ris
- Salat med kinakål
- Grønsagssalat
20 – Grønsager, kartofler og tilbehør:
- Mos af kålrabi
- Blomkål Mornay
- Grønne bønner med mandler
- Kartoffel- svampefad
- Spanske kartoffel-pandekager
- Glaserede kastanjer
21 – Dessert – en dejlig afslutning:
- Jordbær Romanoff
- Rabarberpie med smuldredej
- Marinerede jordbær og fersken
- Mandelæbler
- Mannagrynsbudding
- Fromage med karamel og likør
22 – Fine og grove brød:
- Kurvebrød
- Helsebrød
- Birkeskrans
- Blandingsbrød
23 – Flûtes, kuvertbrød og boller:
- Fine kardemommeboller
- Karlsbaderbrød med mandler
- Strutter
- Grahamsboller
- Morgenhorn
- Sundhedsboller
24 – Konditorkager, lagkager, roulader og tærter:
- Toscakage
- Tærte med vilde bær
- Appelsin-mazariner
- Blåbærpie
- Knækkage med jordbær
- Hindbærtærte
- Påskekage
- Mandelmazariner
- Tosca æblepie
- Roulade
- Mocca-Éclair
- Islagkage
25 – Lækre kager med bagepulver:
- Pandeboller
- Ålandskage
- American Strawberry Shortcake
26 – Lækre kager med gær:
- Smørsnegle med mandelfyld
- Blåbærstænger
- Bladkrans
27 – Spændende formkager:
- Hvepsebo
- Havrekage med yoghurt
- Tærte med kokosglasur
- Grapekage
- Hurtiglavet æbletærte
- Chokoladekage i bradepande
- Syrlig frugtkage
- Bradepandekage med sirup
28 – Mange slags småkager:
- Kaffebrød med hakkede mandler
- Nøddechokoladekage
- Mosters “drømme”
- Sprøde chokoladesnitter
- Børnenes julekager
29 – Drikke, snacks og konfekt:
- Abrikosflæsk
- Jordnøddeknas
30 – Marmelade, syltetøj og saft:
- Råsyltede tyttebær
- Solbær- eller ribsgelé
- Jordbærmarmelade med stikkelsbær
- Æble- og rønnebærmos
- Jordbærsyltetøj
Se en oversigt over alle opskriftskort
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]