Opskriftskort fra Det gode Køkken

Oversigt over og links til gamle opskriftskort fra Det gode Køkken.
Nedenstående er de kort jeg har.

1 – Kolde lækkerier til forretter eller natmad:
2 – Varme lækkerier til forretter eller natmad:
3 – Smørrebrød og gode frokostretter:
4 – Sundt og godt med fisk:
5 – Rejer, muslinger og andre spændende skaldyr:
6 – Oksekød, herlige hele stege:
  • Oksefilet med bearnaise sauce
  • Oksemørbrad provençale
  • Entrecôte med tomatsauce
7 – Oksekød, saftige bøffer:
  • Citronmarinerede tournedos
  • Bøf med ostefyld
  • Bøf i folie
  • Entrecôte med roquefortsmør
  • Gratinerede bøffer
  • Napolitanske bøffer
  • Oksekød i skiver
  • Tournedos bearnaise
8 – Oksekød, gode ovn- og gryderetter:
  • Slotssteg
  • Oksegryde med grønsager
  • Okseragout med løg og bacon
  • Oksetværreb i tomat
  • Bøf à la Stroganoff
  • Sæsongryde
  • Alt-i-een gryde
  • Marineret oksekød i gryde
  • Sømandsbøf
  • Oksegryde med champignoner
  • Gratineret sømandsbøf
  • Grydemix
9 – Svinekød, herlige hele stege og koteletter:
  • Mørbrad med variation
  • Koteletter med ost
  • Marinerede koteletter med basilikum
  • Hamburgerryg med madeira sauce
  • Mørbrad med estragon
  • Svinekoteletter med flødesennep
10 – Svinekød, gode ovn- og gryderetter:
  • Svinekam i paprikasauce
  • Krydret gryderet
  • Aftægtkonens julesteg
  • Bryggerens gryde
  • Svineskank på russisk vis
11 – Kalvekød, når det er bedst:
  • Karrykrydret kalvegryde
  • Kalverullesteg med hvidløg
  • Kalvegryde med champignoner
  • Gratinerede kalvekoteletter
  • Kalvekød og skinke i fad
  • Lever- og gulerodsstroganoff
  • Timiankrydret levergryde
  • Stegte hjerter med rosiner
12 – Lammekød, når det er bedst:

 

13 – Farsretter i mange variationer:
  • Hakkekarbonader med esdragon
  • Gode gammeldags frikadeller
  • Farseret kål i fad
  • Kåldolmere
  • Kalvefarsruller med ostefyld
  • Fars med låg af kartofler
  • Ostefyldt farsbrød
  • Ovnstegt fars med løg
  • Pytt-i-panna med hakket kød
  • Krydrede karbonader
  • Farsruller
  • Svampekødfars
  • Pandebøf med løg
  • Chili-pølser
  • Grillpølser med fyld
  • Pølser i surkålsgryde
  • Postej med champignoner
14 – Spændende retter med vildt:

 

15 – Alt om kylling og fjerkræ:
  • Kyllingegryde
  • Danbokylling
  • Stegt kylling i folie
  • Madeirakylling
  • Ovnstegt poulard
  • Stegte duer
  • Perlehøns med vermouth og champignoner
16 – Populære spaghetti-, makaroni- og risretter:
  • Svamperisotto
  • Tagliatelle med tunfisk
  • Tyske risboller
17 – Pizza, pier og tærter:
  • Pirogger med ris og gulerødder
18 – De bedste ægge- og osteretter:
  • Tynde flæskepandekager
  • Æggekage med ost og peberfrugt
19 – Salater og dressing – sundt og nemt:
  • Gulerod- og hvidkålssalat
  • Salat med ris
  • Salat med kinakål
  • Grønsagssalat
20 – Grønsager, kartofler og tilbehør:
  • Mos af kålrabi
  • Blomkål Mornay
  • Grønne bønner med mandler
  • Kartoffel- svampefad
  • Spanske kartoffel-pandekager
  • Glaserede kastanjer
21 – Dessert – en dejlig afslutning:
  • Jordbær Romanoff
  • Rabarberpie med smuldredej
  • Marinerede jordbær og fersken
  • Mandelæbler
  • Mannagrynsbudding
  • Fromage med karamel og likør
22 – Fine og grove brød:
  • Kurvebrød
  • Helsebrød
  • Birkeskrans
  • Blandingsbrød
23 – Flûtes, kuvertbrød og boller:
  • Fine kardemommeboller
  • Karlsbaderbrød med mandler
  • Strutter
  • Grahamsboller
  • Morgenhorn
  • Sundhedsboller
24 – Konditorkager, lagkager, roulader og tærter:
  • Toscakage
  • Tærte med vilde bær
  • Appelsin-mazariner
  • Blåbærpie
  • Knækkage med jordbær
  • Hindbærtærte
  • Påskekage
  • Mandelmazariner
  • Tosca æblepie
  • Roulade
  • Mocca-Éclair
  • Islagkage
25 – Lækre kager med bagepulver:
  • Pandeboller
  • Ålandskage
  • American Strawberry Shortcake
26 – Lækre kager med gær:
  • Smørsnegle med mandelfyld
  • Blåbærstænger
  • Bladkrans
27 – Spændende formkager:
  • Hvepsebo
  • Havrekage med yoghurt
  • Tærte med kokosglasur
  • Grapekage
  • Hurtiglavet æbletærte
  • Chokoladekage i bradepande
  • Syrlig frugtkage
  • Bradepandekage med sirup
28 – Mange slags småkager:
  • Kaffebrød med hakkede mandler
  • Nøddechokoladekage
  • Mosters “drømme”
  • Sprøde chokoladesnitter
  • Børnenes julekager
29 – Drikke, snacks og konfekt:
  • Abrikosflæsk
  • Jordnøddeknas
30 – Marmelade, syltetøj og saft:
  • Råsyltede tyttebær
  • Solbær- eller ribsgelé
  • Jordbærmarmelade med stikkelsbær
  • Æble- og rønnebærmos
  • Jordbærsyltetøj

Se en oversigt over alle opskriftskort

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*