Carinas fantastiske jordbærkage

Illustrerer Carinas lækre jordbærkage

Carina har flere gange bagt denne lækre jordbærkage. Tænderne løber i vand allerede når man ser den – og man bliver ikke ikke snydt. Den smager ligeså godt som den ser ud!

Kagen bygges op af mørdej, mazarinmasse og creme. Udover ingredienserne til dette skal der bruges 75 g mørk chokolade og 500 g friske, solmodne jordbær, til yderligere 2 lag i kagen.

Mørdej:

100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel og saml dejen med et lille sammenpisket æg.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Rul nu mørdejen ud i 3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
Smør en tærteform godt, læg dejen i og skær kanten til

Mazarinmasse:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

Bland marcipan og sukker til en ensartet masse.
Tilsæt smørret, lidt ad gangen og rør godt.
Kom æggene i, et ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.

Fordel mazarinmassen på den rå mørdej i tærteformen.
Bag tærten ved 200 grader (normal ovn) i 20-25 min. til massen er fast.
Lad den køle helt af.

Smelt 75 g mørk chokolade over vandbad. Pensl herefter den afkølede kage med flydende chokolade og lad den køle af (blive hård).

Vaniljecreme:
1 æg
15 g majsstivelse
Korn af en halv stang vanilje
2,5 dl mælk
40 g rørsukker
2,5 dl fløde

Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker.
Kog det hele op i ½ – 1 minut under omrøring.
Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling.
Når cremen er helt afkølet piskes fløden til flødeskum og røres i.

Fordel den kolde creme over den afkølede kage og pynt tilsidst med en masse lækre jordbær.

Det er hverken verdens billigste eller verdens nemmeste kage at bage – men det er verdens bedste jordbærkage! 🙂

Opskrift og billede er fra Mie Kirstine

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*