De kogte kartofler gør kagen dejlig saftig og svampet
Ingredienser til sønderjysk kartoffelkage
6 æggeblommer
125 g sukker
1 usprøjtet citron
150 g mandler
250 g kogte kartofler
6 æggehvider
Fyld
300 g æblemos
1 spsk. kanel
Pynt
Revet citronskal
Fremgangsmåde til sønderjysk kartoffelkage
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og tilsæt saft og fintrevet skal (gem lidt til pynt) fra citronen.
- Hak mandlerne fint, riv kartoflerne i dejen og vend de hakkede mandler i.
- Pisk hviderne helt stive og vend dem i dejen.
- Dæk bunden af en springform på ca. 23 cm med 1/3 af dejen.
- Rør æblemosen med kanel og fordel halvdelen over dejen.
- Fordel endnu 1/3 af dejen over, herefter resten af æblemosen og dæk med den sidste dej.
- Bag kagen ved 170° i 50 min. og lad den køle.
- Servér kagen pyntet med revet citronskal.
Foto: Carina Krüger
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Opskriften blev udgivet af familiejournal.dk, lørdag d. 2. november 2013
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]