Et dejligt sønderjysk rosinbrød med sukat, der serveres i julemåneden.
Ingredienser til kløben
(1 brød)
50 g smør
500 g hvedemel
50 g gær
3 dl mælk
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
(70 g smuttede mandler)
100 g rosiner
100 g sukat
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Hak smørret i melet og rør gæren ud i mælken. Bland salt, sukker, hakkede mandler, rosiner og sukat i melet og rør mælken i. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 40 min.
Form dejen til et brød, læg det på en plade med bagepapir og lad det efterhæve i yderligere 40 min.
Pensl med æg og bag kløben ved 200° i 35 min.
Drysses med flormelis og serveres i skiver med smør på.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Fandt endelig den opskrift (nakkefilet m/gemyse) som jeg har ledt efter i lang tid. Tusinde tak 👍☺️
Det var da dejligt Charlotte. 🙂