Varm kakao er dejligt på en kold dag til at varme sig på. Et lækkert pift er at komme kaffe i kakaoen. Begge varianter kan køles af, kommes i køleskab og nydes kolde.
2 tsk DDV kakao
½ dl vand
2 ½ dl skummetmælk
multisød
Kom kakao i en lille gryde med vand og kog op, til den opløses. Når kakaoen koger, tilsættes mælken. Rør godt rundt og varm op, til kakaoen er varm. Men den skal ikke helt op at koge!
Smag kakaoen til med multisød og hæld den op i en kop.
Kaffe & kakao
1 portion varm kakao
1 kop stærk kaffe (espresso)
Bland kaffe og kakao sammen
Mælkeskum
1 dl kold minimælk
Pisk den kolde mælk op med en lille mælkepisker eller i en speciel kande til at skumme mælk op med. Brug den kolde skum som flødeskum på kakaoen eller på kaffe- og kakaoblandingen.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund æg, mælk & ost