Patéen med torskerogn er oplagt at servere som forret til påskefrokosten.
Den luftige paté kan laves med tun eller anden tilberedt fisk i stedet for med torskerogn. Du kan også erstatte peberfrugt med andre grønsager efter ønske, f.eks. bladselleri eller fennikel.
80 g friskkogt torskerogn
30 g let mayonnaise
30 g DDV yoghurt 7%
2 blade husblas
100 g rød peberfrugt
klippet purløg
salt & peber
30 g ristet brød
50 g grøn salat
Pil hinderne af torskerognen. Kom rognen i en skål og mos den sammen med mayonnaise og yoghurt.
Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt den i en mikroovn eller i et vandbad. Vend den smeltede husblas i torskerognsblandingen sammen med finthakket rød peberfrugt og klippet purløg. Krydr med salt og peber.
En lille form fores med husholdningsfilm og blandingen kommes i formen. Stil den koldt i mindst et par timer.
Vend torskerognspatéen ud, pil filmen af og skær patéen i skiver. Server den på ristet brød med et par salatblade og en skål grøn salat.
Opskriften er fra ‘Frokoster – sund og slank året rundt’, hvor du også kan finde andre opskrifter på gode forårsretter.