En frisk, krydret suppe, der kan kombineres med en rest af tilberedt kylling eller fisk, f.eks. tigerrejer. Man kan også vælge at lægge kogte æg i suppen.
75 g kogte nudler
1 fed hvidløg
1/4 tsk revet ingefær
1 citrongræs
1 rød chili
1 tsk olie til stegning
2 dl hønsebouillon (2 dl vand + 2 tsk bouillonpulver)
1/2 tsk limesaft
2 tsk friskhakket basilikum (eventuelt thaibasilikum)
salt og lidt soya
50 g forårsløg
100 g sugarsnaps eller mangetout ærter
1-2 æg
Sådan gør du:
Kog nudlerne.
Hvidløg, ingefær, citrongræs og chili hakkes fint og svitses i olie.
Hønsebouillon, limesaft og basilikum tilsættes. Suppen koger under låg i ca 10 minutter. Smages til med salt og soya.
Tilsæt fintsnittede forårsløg og sugarsnaps og kog i 2 minutter.
Kog æggene ’smilende’. Læg nudlerne i en dyb tallerken og kom suppen over. Læg æg i suppen og server straks.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sakset fra Hjemmet
Denne suppe er virkelig dejlig. Kan laves uden citrongræs. Erstat evt æg med lidt tigerrejer eller kylling.
Helene Nielsen(Quote)