Salaten kan laves med andre typer af fisk eller skaldyr. Passer fint på en varm sommer-dag til frokost eller til let, kold middag.
- 120 g blæksprutte
- 100 g tomater
- 100 g agurk
- 100 g forårsløgDressing
- 1⁄2 dl lys balsamicoeddike
- 1⁄2 dl vand
- 2 små, friske chili
- lidt flydende sødemiddel
- 1 spsk hakket koriander
- lidt fishsauce
- salt & peber
Tilbehør
- eventuelt 75 g kogte nudler
Skær blæksprutten i strimler eller ringe, hvis den ikke er for stor. Kom en gryde vand i kog. Kom blækspruttestykkerne i og giv dem et hurtigt opkog, til de er hvide. Kom dem i et dørslag og afkøl med koldt vand. Skær tomater, agurk & forårsløg i mindre stykker og bland dem med den kogte blæksprutte. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Der kan eventuelt kommes 75 g kogte nudler i salaten.
TIPS
De lange hvide ’tuber’ af renset blæksprutte kan ’mørnes’ ved at give dem nogle slag med siden af en kødhammer – så bliver blækspruttekødet ikke så gummiagtigt.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk