Thai blækspruttesalat

Thai blækspruttesalat

Salaten kan laves med andre typer af fisk eller skaldyr. Passer fint på en varm sommer-dag til frokost eller til let, kold middag.

  • 120 g blæksprutte
  • 100 g tomater
  • 100 g agurk
  • 100 g forårsløgDressing
  • 1⁄2 dl lys balsamicoeddike
  • 1⁄2 dl vand
  • 2 små, friske chili
  • lidt flydende sødemiddel
  • 1 spsk hakket koriander
  • lidt fishsauce
  • salt & peber

Tilbehør

  • eventuelt 75 g kogte nudler

Skær blæksprutten i strimler eller ringe, hvis den ikke er for stor. Kom en gryde vand i kog. Kom blækspruttestykkerne i og giv dem et hurtigt opkog, til de er hvide. Kom dem i et dørslag og afkøl med koldt vand. Skær tomater, agurk & forårsløg i mindre stykker og bland dem med den kogte blæksprutte. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Der kan eventuelt kommes 75 g kogte nudler i salaten.

TIPS

De lange hvide ’tuber’ af renset blæksprutte kan ’mørnes’ ved at give dem nogle slag med siden af en kødhammer – så bliver blækspruttekødet ikke så gummiagtigt.

Opskriften er fra Spis dig sund med fisk

 

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*