Af: Jesper Glyrskov og Stine Christiansen
Ingredienser:
100 g speltmel
30 g åblomst Multisød eller sukrin
1 knivspids hjortetakssalt
1 knivspids kardemomme
15 g fedtstof
½ æg, sammenpisket
25 g yoghurt, drænet
10 g smagsneutral kokosolie
- Sigt mel, åblomst Multisød eller sukrin, hjortetakssalt og kardemomme, så det er helt uden klumper.
- Smuldr blødt fedtstof i med fingrene. Ælt det hele til en dej med æg og yoghurt. Sæt dejen i køleskabet i 1 time.
- Rul derpå dejen tyndt ud. Skær først lange, parallelle baner a 3-4 cm med kniv eller klejnespore. Skær derefter skrå snit på tværs til rudeform. Skær til sidst et lille hul i midten på hvert stykke, og vrid klejnerne.
- Smelt kokosolien, og pensl klejnerne med den på begge sider.
- Læg dem på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
- Opbevar klejnerne i glas eller på dåse, når de er helt kolde.
Kalorier 111 kcal
Protein 3 g 10 %
Kulhydrat 15 g 52 %
Fedt 5 g 38 %
Kostfibre 0 g
Udgivet på hjemmet.dk -19. DEC. 2014
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]