Du kan udskifte sennep med peberrod og lave peberrodssild.
1 spsk sennepskorn
Dressing
- 25 g DDV yoghurt
- 15 g mayonnaise
- 2 tsk stærk sennep
- 1 bundt klippet dild
- salt & peber
120 g hvide, marinerede sild
150 g små rødbeder
30 g groft rugbrød
Overhæld sennepskornene med kogende vand og lad dem stå og blive bløde i ca et kvarter. Kassér herefter vandet.
Lav en dressing af yoghurt, mayonnaise, sennep og de udblødte sennepskorn. Kom klippet dild i og smag til med salt og peber.
Tag sildene op af lagen og lad dem dryppe af. Skær silden i passende stykker og kom dem i dressingen.
Skrub rødbederne for jord og kog dem med skrællen på i ca 20 minutter. Overhæld dem med koldt vand og gnid skrællen af.
Server sennepssilden med de kogte rødbeder, der gerne må være lune – samt godt rugbrød til.
TIPS
Hvis du laver en større portion, så der er til flere dage, kan sennepssilden fint holde sig et par dage i køleskabet.
kalorier 597 kcal
protein 18 g (12 %)
kulhydrat 61 g (40 %)
fedt 33 g (48 %)
kostfibre 8 g
Afkrydsningsskema
MÆLK3 25 G
FEDT XXX
EKSTRA XX
FISK X
GRØNT 150 G
BRØD X
Opskriften er fra ‘Spis dig slank – Naturligvis’