150 g knoldselleri
50 g løg
1 fed hvidløg
1 skive frisk ingefær
1 laurbærblad
3 hele nelliker
1 tsk. spidskommenfrø
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. hele peberkorn
45 g kokosmælk
Salt og peber
Citronsaft
Hakket persille
30 g brød
Pålæg efter ønske (f.eks. 50 g ost el. 80 g skinke)
Ordn selleri, løg, hvidløg og ingefær og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, så det lige knapt dækker (ca. 2 dl). Hæld alle krydderierne i et tefilter el. en gazepose og kom det i gryden. Kog, til sellerien er helt mør (ca. 20 min). Fjern krydderiposen og hæld det hele over i en blender, eller brug en stavblender i gryden. Blend med kokosmælk og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft. Server suppen med et drys persille.
Spis til suppen en rugbrødsmad med pålæg på.
Madopskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter (Familie Journal)
Beregninger til kostdagbog:
9 ekstra (kokosmælk)