Rabarbermousse

Sød og sund dessert med smagen af sommer.

rabarbermousse

250 g friske rabarberstilke
½ vaniljestang
lidt reven citronskal og -saft (øko)
åblomst Multisød eller Sukrin
100 g drænet yoghurt 7 %

Snit rabarberne i ca. 3 cm lange stykker. Læg dem herefter i et ovnfast fad. Vend dem rundt med vaniljekorn af en halv vaniljestang. Tilsæt lidt reven citronskal, citronsaft og drys lidt sødemiddel over.

Kom fadet i en varm ovn ved 225° i ca. 15 minutter. Bag til rabarberne er møre, men stadig har deres form. Sæt dem herefter til afkøling.

Rør yoghurten blød og vend rabarberne i. Kom moussen i et pænt glas og pynt med et stykke bagt rabarber. Stil desserten koldt, til den skal spises.

TIP: Moussen kan stivnes med 2 blade husblas. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter, tryk vandet fra og smelt den i et vandbad eller i en mikroovn. Vend herefter massen sammen med rabarberne og lad det afkøle. Det er en stor portion rabarber, så brug halvdelen og gem resten til næste dag.

Opskriften er fra kogebogen Supersund Mormormad.

Udgivet på vaegtkonsulenterne.dk

 

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*