Mørbrad og rissalat

Af: Vægtkonsulenterne

Mørbrad og rissalat

Denne opskrift er nem hverdagsmad, men kan også gøre det ud for gæstemad efterfulgt af en lækker dessert.

Ingredienser:
170 g mørbrad (afpudset)
5 g DDV plante-70 (til stegning)
salt og peber
Rissalat:
5 g olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
75 g vilde ris (kogte)
5 g rosiner
5 g soltørrede tranebær
75 g porre (fintsnittet)
50 g bladselleri (fintsnittet)
5 g mandelflager
persille (hakket)
1-2 tsk balsamico-glace (indkogt balsamico, købes i velassorterede supermarkeder)

 

  1. Kog risene efter anvisningen på posen. Vej 75 g af til retten og lad dem afkøle. Brun mørbraden godt i fedtstoffet og krydr med salt og peber. Steg den færdig ved lav varme i 5-10 min.
  2. Rør olie, eddike, salt og peber sammen. Tilsæt de kogte ris, rosiner og tranebær og lad det stå og trække i nogle min. Kom herefter porre, bladselleri, mandelflager og persille i.
  3. Anret mørbraden på en bund af balsamico-glace og servér den med rissalaten.

Kalorier 486 kcal
Protein 41 g 35
Kulhydrat 39 g 32
Fedt 18 g 33
Kostfibre 3 g

Opskriften blev udgivet af hjemmet.dk – 25. apr. 2014

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*