Gammeldaws æblekage

Gammeldags æblekage

Hvilken herlig dessert, der kan varieres med alle typer af frugtmos i stedet for æble.

2 æbler
saft af 1⁄2 citron
en kanelstang
lidt vand
multisød

Multisød
30 g rasp

125 g DDV yoghurt 7%
flydende sødemiddel
vanillekorn

3 tsk æble-rønnebærgelé eller marmelade (uden tilsat sukker)

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i små stykker. Kog dem til grød med citronsaft, kanelstang og en anelse vand. Smag grøden til med sødemiddel og afkøl den.

Kom et par dråber sødemiddel på raspen og rist den gylden på en tør pande. Rør rundt med en gaffel. Smag yoghurten til med sødemiddel og vanillekorn. Læg i et dessertglas lagvis æblegrød, rasp og yoghurt – og til sidst geléen som pynt.

Hjemmelavet æble-rønnebærgelé
1 knapt modent madæble
100 g rønnebær
2 tsk geleringspulver (pektin)
flydende sødemiddel

Skræl æblet, fjern kernehuset og del æblet i små stykker. Kom dem i en gryde med rønnebær og vand, så det dækker halvt. Kog i 30 minutter og si saften. Kom saften i en gryde med geleringspulver og kog i 10 minutter.

Smag til med sødemiddel og kom gelésaften i et glas. Lad det stå, til geléen er stiv, før der sættes låg på.

TIPS
Hvis glasset er skyllet i atamon, kan geléen holde sig længere.

Opskriften er fra opskriftsbogen Spis dig sund med frugt

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*