Forloren hare
- 70 g fedtfrit oksekød
- 70 g fedtfrit skinkekød
- 3 tsk mel
- 30 g Parmaskinke uden fedtkant
- lidt dansk vand
- ½ tsk stødt allehånde
- ½ tsk knuste enebær
- salt & peber
- rosmarinkviste
- 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
Hak kødet i en minihakker. Kødet kommes i en skål og røres godt sammen med mel og danskvand. Krydr farsen med allehånde, enebær, salt og peber. Form farsen til et brød og læg det i et ildfast fad. Læg Parmaskinke ovenpå og stik kviste af rosmarin i “haren”. Steg den i ovnen ca 45 min ved 200°. Hæld lidt bouillon i bunden af fadet og dryp ‘haren’ jævnligt.
Bagte jordskokker
- 150 g jordskokker
- 1 tsk olie
- flagesalt
Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Vend olien rundt på skiverne og krydr dem med salt.
Læg skiverne på bagepapir oven på bagepladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca 15 minutter, til de er gyldne.
Brun sauce
- 125 g skummetmælk
- 1 tsk mel
- 1 tsk bouillonpulver
- en kvist timian
- stødt allehånde
- salt & peber
- kulør
Ryst mælk, mel og bouillonpulver sammen i en melryster. Kog det op i en lille gryde under omrøring til saucen tykner. Krydr og tilsæt kulør.
Opskriften er fra ddv’s kvikstartprogram (uge 3)