Fennikelsuppe med østers

Fennikelsuppe med østers

Dette er en meget stor portion – nok for stor til én person. Brug den raffinerede suppe som forret til 4 personer, så kan der laves en hovedret med 140 g kød og 225 g grønsager. Alternativt kan suppen laves med almindelige muslinger.

  • 120 g friske østers taget ud af skallen eller dampede muslinger
  • 100 g porrer 1 tsk plantemargarine til stegning
  • 100 g kartofler
  • 200 g fennikel
  • 2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
  • 63 g DDV yoghurt
  • salt & peber
  • purløg

Vask porrerne godt og skær dem i tynde skiver. Kom fedtstoffet i en gryde og tilsæt porrerne. Lad dem sautere i ca 5 minutter, til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt kartofler og fennikel sammen med bouillon og lad suppen koge i ca. 20 minutter, til alle grønsagerne er helt møre.

Kom suppen i en blender med yoghurten og blend til en cremet suppe. Kom suppen tilbage i gryden, varm den op og smag til med salt og peber. Tilsæt saften fra de åbnede østers.

Hæld suppen i en stor tallerken og læg de friske østers eller dampede muslinger på. Pynt med purløg.

Opskriften er fra Spis dig sund med fisk

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*