Dette er en meget stor portion – nok for stor til én person. Brug den raffinerede suppe som forret til 4 personer, så kan der laves en hovedret med 140 g kød og 225 g grønsager. Alternativt kan suppen laves med almindelige muslinger.
- 120 g friske østers taget ud af skallen eller dampede muslinger
- 100 g porrer 1 tsk plantemargarine til stegning
- 100 g kartofler
- 200 g fennikel
- 2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
- 63 g DDV yoghurt
- salt & peber
- purløg
Vask porrerne godt og skær dem i tynde skiver. Kom fedtstoffet i en gryde og tilsæt porrerne. Lad dem sautere i ca 5 minutter, til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt kartofler og fennikel sammen med bouillon og lad suppen koge i ca. 20 minutter, til alle grønsagerne er helt møre.
Kom suppen i en blender med yoghurten og blend til en cremet suppe. Kom suppen tilbage i gryden, varm den op og smag til med salt og peber. Tilsæt saften fra de åbnede østers.
Hæld suppen i en stor tallerken og læg de friske østers eller dampede muslinger på. Pynt med purløg.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk