170 g engelsk bøf
salt & peber
1 tsk DDV plante 70 til stegning
100 g løg
lidt salt
Grønsagsbearnaise
50 g løg eller porrer
50 g gulerødder
50 g knoldselleri
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
30 g let mayonnaise
1 spsk bearnaiseessens
1 tsk frisk eller tørret estragon
salt & peber
dampede grønsager
Skær grønsagerne til grønsagsbearnaisen i små tern og kog dem i bouillon i ca 15 minutter, til de er helt møre. Hæld grønsagerne sammen med kogevæden i en blender og blend med mayonnaise, bearnaise-essens og estragon. Smag til med salt og peber.
Krydr bøffen med salt og peber og steg den på en varm pande i fedtstoffet i ca 3 minutter på hver side alt efter hvor gennemstegt, den ønskes.
Tag bøffen af panden og læg sølvpapir over, så den holdes varm. Snit løgene fint og kom dem på panden i det fedtstof, der er tilbage fra stegning af bøffen. Kom lidt salt på og steg ved middelvarme, til de er bløde og let brunede.
Kom de bløde løg over bøffen og server den med grønsagsbearnaisen og dampede grønsager.
Opskriften er fra Spis dig sund med kød
(Se også Hjemmets opskrift)