Engelsk bøf med bløde løg & grønsagsbearnaise

 Engelsk bøf med bløde løg og grønsagsbernaise

 

170 g engelsk bøf
salt & peber
1 tsk DDV plante 70 til stegning

100 g løg
lidt salt

Grønsagsbearnaise
50 g løg eller porrer
50 g gulerødder
50 g knoldselleri
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
30 g let mayonnaise
1 spsk bearnaiseessens
1 tsk frisk eller tørret estragon
salt & peber

dampede grønsager

Skær grønsagerne til grønsagsbearnaisen i små tern og kog dem i bouillon i ca 15 minutter, til de er helt møre. Hæld grønsagerne sammen med kogevæden i en blender og blend med mayonnaise, bearnaise-essens og estragon. Smag til med salt og peber.

Krydr bøffen med salt og peber og steg den på en varm pande i fedtstoffet i ca 3 minutter på hver side alt efter hvor gennemstegt, den ønskes.

Tag bøffen af panden og læg sølvpapir over, så den holdes varm. Snit løgene fint og kom dem på panden i det fedtstof, der er tilbage fra stegning af bøffen. Kom lidt salt på og steg ved middelvarme, til de er bløde og let brunede.

Kom de bløde løg over bøffen og server den med grønsagsbearnaisen og dampede grønsager.

Opskriften er fra Spis dig sund med kød

(Se også Hjemmets opskrift)

print
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*