Dyrehachis

Dyrehachis

Her har du den ideelle anvendelse for en rest af kold steg. Her er den lavet med en rest dyreryg, men det kunne ligeså godt have været med en rest oksesteg. Det er gammeldags mad, som nogle – måske især mænd – sætter stor pris på.

170 g kold, tilberedt dyresteg
75 g løg
1 tsk DDV plante 70 til stegning
3 tsk mel
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
1 kvist timian
1 laurbærblad
3 knuste enebær
1/2 spsk mørk balsamicoeddike
salt & peber
eventuelt lidt kulør

Blomkålsmos
200 g blomkål
3 tsk DDV plante 70
salt

laurbærblad til pynt

Hak det tilberedte kød i en minihakker. Hak dernæst løget separat i minihakkeren. Kom fedtstoffet i en gryde og steg løget, til det er blødt. Tilsæt kødet og svits det i et par minutter. Ryst mel og bouillon sammen og kom jævningen i gryden. Læg timian, laurbærblad og enebær i retten og lad den simre i ca et kvarter.

Smag hachisen til med balsamicoeddike, salt og peber. Tilsæt kulør, indtil en passende farve opnås.

Del blomkålen i buketter og kog dem helt møre i ca 15 minutter. Mos den varme blomkål med fedtstoffet (hak det gerne i minihakkeren). Smag mosen til med salt.

Server hachisen på blomkålsmosen og pynt med et laurbærblad.

Opskriften er fra Spis dig sund med kød

print

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*