Citronmåne

Citronmånen er en mormor-klassiker – her får du en sund opskrift på den klassiske kage.

Citronmåne

Bag evt. dobbeltportion i en lidt større springform og frys halvdelen ned. Vent med at lave glasur, til kagen skal spises.

Kage:
1 æg
100 g Multisød
reven citronskal & ca 1 spsk citronsaft (økologisk)
35 g hvedemel
10 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
15 g DDV plante 70

Glasur:

25 g friskost (max 45 +)
reven citronskal & lidt citronsaft (økologisk)
1 spsk multisød

Pisk æg og multisød lyst og skummende. Tilsæt reven citronskal og saft. Sigt hvedemel, kartoffelmel og  bagepulver i.

Smelt fedtstoffet og vend det i dejen.

Kom dejen i en lille springform og bag den i en 200° varm ovn i en halv time. Tag herefter kagen ud og lad den afkøle.

Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på kagen.

Pynt med lidt citronmelisse.

Opskriften stammer fra ‘Sund & slank året rundt – desserter’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

2 Replies to “Citronmåne”

  1. Har idag lavet denne kage og har fuldt opskrivften til punkt og prikke. Den er flad, tung og mærkelig i konsistensen.
    Citronmånen er også meget syntetisk i smagen pga. sødestoffer og mangelnde naturlige ingredienser.

    Jeg vil ikke anbefale denne kage. Dog er den *lovlig* at spise hvilket er et plus.

      (Quote)

    • Jeg har ikke selv prøvet at lave kagen. Tak for din kommentar Sofie – det er altid dejligt når man kan se hvad andre har syntes om opskrifterne 🙂

        (Quote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*