Det tager lidt tid at lave den lækre cheesecake, men det er umagen værd. Du kan også lave den med andre typer frugt fra dåse.
Bund:
15 g DDV plante 70
30 g rasp
lidt Multisød
Ostecreme:
2 blade husblas
150 g friskost naturel 20+
saft og skal af 1⁄2 økologisk citron
vanillekorn
Multisød
Top:
1 blad husblas
125 g ananas + 2 spsk saft (dåse, usødet)
Lad fedtstoffet blive helt blødt i en mikroovn (næsten smeltet) og bland det med rasp og Multisød. Blandingen presses helt fladt ud i en lille springform.
Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt husblassen i en mikroovn ved fuld styrke i 1 minut eller i vandbad.
Rør osten blød med citronsaft, citronskal, vanillekorn og lidt Multisød. Vend den smeltede husblas i og hæld ostecremen oven på bunden. Stil kagen koldt, til den er fast.
Til toppen smeltes husblas på samme måde som ovenfor og blandes med ananassaften. Skær ananassen i små tern og læg dem på kagen. Hæld saften over. Kagen stilles igen koldt, til toppen er stivnet.
TIPS:
Cremen kan laves af DDV yoghurt i stedet for af friskost.
Opskriften er fra ‘Spis dig sund- frugt’¨