Vitello tonnato med frisk tun

Af: Vægtkonsulenterne

Find opskriften på vitello tonnato herMan kan sagtens være på slankekur og spise lækkert samtidig.

Vitello tonnato med frisk tun
75 g rucola
50 g radise
50 g agurk
80 g kalvefilet
70 g frisk tun
1 tsk olivenolie til stegning
salt og peber
citronsaft
basilikum
5 g parmesanspåner

Tundressing:
20 g tun i vand
50 g yoghurt, 1,5%
salt og peber

  • Skyl og slyng rucola. Skær top og bund af radiserne og skyl dem. Skyl agurk.
  • Skær radiser og agurk i tynde strimler. Vend alt til en lille salat.
  • Gnid kalvekødet og den friske tun med olie, salt og peber.
  • Steg herefter kødet i ovnen i 5 minutter ved 130° og lad det hvile.
  • Grill den friske tun på en grillpande eller havegrillen, så den kun akkurat får grillmærker – den skal være rå indeni.
  • Skær tun og kød i skiver, anret dem skiftevis i lag og dryp lidt citronsaft henover.
  • Skyl og aftør basilikum og pynt retten med det sammen med parmesanspåner.
  • Anret salaten ved siden af med en tundressing.

Tundressing:
Hæld vandet fra dåsetunen og blend tunen med yoghurt. Smag dressingen til med salt og peber.

TIP: Hvis man ikke kan skaffe filet, kan man bruge tyksteg eller inderlår, vær dog opmærksom på, at disse kødstykker ikke er lige så møre.

Udgivet af vaegtkonsulenterne.dk – lækker mad til weekenden – 22. august 2014

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*