Af: Vægtkonsulenterne
Man kan sagtens være på slankekur og spise lækkert samtidig.
Vitello tonnato med frisk tun
75 g rucola
50 g radise
50 g agurk
80 g kalvefilet
70 g frisk tun
1 tsk olivenolie til stegning
salt og peber
citronsaft
basilikum
5 g parmesanspåner
Tundressing:
20 g tun i vand
50 g yoghurt, 1,5%
salt og peber
- Skyl og slyng rucola. Skær top og bund af radiserne og skyl dem. Skyl agurk.
- Skær radiser og agurk i tynde strimler. Vend alt til en lille salat.
- Gnid kalvekødet og den friske tun med olie, salt og peber.
- Steg herefter kødet i ovnen i 5 minutter ved 130° og lad det hvile.
- Grill den friske tun på en grillpande eller havegrillen, så den kun akkurat får grillmærker – den skal være rå indeni.
- Skær tun og kød i skiver, anret dem skiftevis i lag og dryp lidt citronsaft henover.
- Skyl og aftør basilikum og pynt retten med det sammen med parmesanspåner.
- Anret salaten ved siden af med en tundressing.
Tundressing:
Hæld vandet fra dåsetunen og blend tunen med yoghurt. Smag dressingen til med salt og peber.
TIP: Hvis man ikke kan skaffe filet, kan man bruge tyksteg eller inderlår, vær dog opmærksom på, at disse kødstykker ikke er lige så møre.
Udgivet af vaegtkonsulenterne.dk – lækker mad til weekenden – 22. august 2014
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]