Klar suppe med grønsager og kødboller

Klar suppe med grønsager og kødboller

Få opskriften på den klassiske suppe, som er sund og kan lune os gennem efterår og vinter. Her bruger vi naturligvis friske rodfrugter og nemme, hjemmelavede kødboller. Husk opskriften er til én person, så skal du lave til flere, ganger du bare op.

Ingredienser

170 g oksetatar (uden fedt, hakket)
1 tsk timian (tørret)
salt og peber
25 g knoldselleri
25 g gulerod
25 g bladselleri
25 g pastinak
25 g porre
1 suppevisk (laurbærblad, persille, timiankvist, rosmarinkvist,
selleritop)
3 tsk grønsagsbouillon

  1. Skær alle grønsagerne i små tern og kom dem i en gryde sammen med en suppevisk (urter, der er bundet sammen med snor). Kom vand på, så det står et par centimeter over grønsagerne, og tilsæt derefter bouillon. Bring suppen i kog.
  2. Bland kødet med krydderier, og form det til små kødboller. Kom dem i suppen, efter at den har kogt i ca. 5 min.
  3. Kog suppen med kødbollerne i yderligere 5 min. Fjern suppevisken, smag til med salt og peber og servér straks.

Kalorier 345 kcal
Protein 40 g 45%
Kulhydrat 14 g 16%
Fedt 15 g 39%
Kostfibre 3 g

Udgivet på hjemmet.dk – 27. DEC. 2013

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*