Citronmånen er en mormor-klassiker – her får du en sund opskrift på den klassiske kage.
Bag evt. dobbeltportion i en lidt større springform og frys halvdelen ned. Vent med at lave glasur, til kagen skal spises.
Kage:
1 æg
100 g Multisød
reven citronskal & ca 1 spsk citronsaft (økologisk)
35 g hvedemel
10 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
15 g DDV plante 70
Glasur:
25 g friskost (max 45 +)
reven citronskal & lidt citronsaft (økologisk)
1 spsk multisød
Pisk æg og multisød lyst og skummende. Tilsæt reven citronskal og saft. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i.
Smelt fedtstoffet og vend det i dejen.
Kom dejen i en lille springform og bag den i en 200° varm ovn i en halv time. Tag herefter kagen ud og lad den afkøle.
Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på kagen.
Pynt med lidt citronmelisse.
Opskriften stammer fra ‘Sund & slank året rundt – desserter’
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Har idag lavet denne kage og har fuldt opskrivften til punkt og prikke. Den er flad, tung og mærkelig i konsistensen.
Citronmånen er også meget syntetisk i smagen pga. sødestoffer og mangelnde naturlige ingredienser.
Jeg vil ikke anbefale denne kage. Dog er den *lovlig* at spise hvilket er et plus.
sofie(Quote)
Jeg har ikke selv prøvet at lave kagen. Tak for din kommentar Sofie – det er altid dejligt når man kan se hvad andre har syntes om opskrifterne 🙂
Birthe(Quote)