170 g torskefilet
3 spsk persille
3 spsk kapers
1 tsk olie til stegning
Hollandaisesauce
125 g skummetmælk eller minimælk
30 g let mayonnaise
2 tsk mel
2 tsk fiskebouillon opløst i 1 dl vand
salt & peber
citronsaft
Tilbehør
grønsager
Hak persille og kapers med en skarp kniv. Varm en lille pande op og steg kapers-persille blandingen i olien i et par minutter. Tag det af panden.
Steg torsken, til den er gylden og gennemstegt, i det fedtstof, der er tilbage på panden.
Til saucen rystes skummetmælk, mayonnaise og mel sammen, og det koges igennem i en gryde under kraftig piskning. Tilsæt langsomt bouillon til passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret torsken med kapers-persille blandingen over og server saucen til sammen med grønsager.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund med fisk
Kilde: Blogget fra DDV’s opskriftside
Mine beregninger til kostdagbog:
- 1/1 dagsration fedtstof til stegning gruppe 3
- 1/4 dagsration mælkegruppe 1
- 1/1 dagsration fedtstoffer gruppe 2
- 2 ekstra (mel)
- 2 ekstra bouillon