- 120-170 g magert svinekød i strimler (mænd 170-220 g)
Marinade
- 1 spsk soyasauce
- 2 spsk eddike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 hakket skalotteløg
- 1 fed presset hvidløg
- friskmalet peber
Rør marinaden sammen. Vend kødstykkerne heri og lad dem marinere i mindst 1 time.
- 100 g gulerødder i stave
- 100 g grøn peberfrugt i strimler
- 100 g kinakål i strimler
- 2 fed hvidløg i små tern
- 125 g ananas i stykker + 2 spsk saft (dåse)
- 1 spsk soyasauce
- 2 tsk eddike
- 2 tsk majsolie
- 1 dl bouillon (terning eller pulver)
- salt
Rens grøntsagerne og skær gulerødderne i stave. Skær grøn peberfrugt og kinakål i strimler.
Si marinaden fra kødet. Varm 2 tsk olie i en pande eller en gryde og brun kødet over god varme i ca. 2 minutter. Tag kødet af panden. Svits nu grøntsagerne hurtigt i panden. Tilsæt 1 dl bouillon og lad grøntsagerne koge næsten møre. Tilsæt ananasstykker og -saft, soyasauce og 2 tsk eddike. Jævn evt. let med mel og smag til med salt og peber.
Bland kød og grøntsager og server retten med løse ris og/eller groft brød.
Opskriften er tilpasset DDV’s kostprogram.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 3]