Kinagryde med sursød sauce

  • 120-170 g magert svinekød i strimler (mænd 170-220 g)
Marinade
  • 1 spsk soyasauce
  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 fed presset hvidløg
  • friskmalet peber

Rør marinaden sammen. Vend kødstykkerne heri og lad dem marinere i mindst 1 time.

  • 100 g gulerødder i stave
  • 100 g grøn peberfrugt i strimler
  • 100 g kinakål i strimler
  • 2 fed hvidløg i små tern
  • 125 g ananas i stykker + 2 spsk saft (dåse)
  • 1 spsk soyasauce
  • 2 tsk eddike
  • 2 tsk majsolie
  • 1 dl bouillon (terning eller pulver)
  • salt

Rens grøntsagerne og skær gulerødderne i stave. Skær grøn peberfrugt og kinakål i strimler.

Si marinaden fra kødet. Varm 2 tsk olie i en pande eller en gryde og brun kødet over god varme i ca. 2 minutter. Tag kødet af panden. Svits nu grøntsagerne hurtigt i panden. Tilsæt 1 dl bouillon og lad grøntsagerne koge næsten møre. Tilsæt ananasstykker og -saft, soyasauce og 2 tsk eddike. Jævn evt. let med mel og smag til med salt og peber.

Bland kød og grøntsager og server retten med løse ris og/eller groft brød.

Opskriften er tilpasset DDV’s kostprogram.

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 3]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*