Morgen
Vælg mellem:
1 æg
eller 75 g ostegruppe 1 (mager)
eller 25 g ostegruppe 2 (fed)
eller 30 g morgenmadsprodukter
sammen med:
1 frugt
30 g brød
Frokost
Vælg mellem:
80-120 g kødgruppe 1, 2 eller 3
eller 80-120 g fisk
eller 170 g tilberedte bælgfrugter
eller 2 æg
eller 150 g ostegruppe 1 (mager)
eler 50 g ostegruppe 2 (fed)
sammen med:
ca 200-300 g grøntsager
30 g brød
Middag
Vælg mellem:
120-170 g kødgruppe 1,2 eller 3
eller 120-170 g fisk
eller 220 g tilberedte bælgfrugter
eller 2 æg
eller 150 g ostegruppe 1 (mager)
eller 50 g ostegruppe 2 (fed)
sammen med:
ca 200-300 g grøntsager
* Ris, pasta, kartofler etc., samt ekstra og drikkevarer – se kostvejledning.
* Hvis kød, fisk eller fjerkræ er røget, vælges altid laveste vægt.
Husk hver dag, evt fordelt over dagen i 3-4 portioner:
Mælkeprodukter
Vælg mellem:
½ l (500 g) mælkegruppe 1 (4 x 125 g)
eller 400 g mælkegruppe 2 (4 x 100 g)
eller 250 g mælkegruppe 3 (4 x 62,5 g) (2010 ændret til 200 g)
* Alle slags må bruges i løbet af dagen, hvis blot mængderne overholdes. Feks. 125 g fra gruppe 1, 200 g fra gruppe 2 og 62,5 g fra gruppe 3.
Fedtstof
Vælg mellem:
15 g (3 tsk) fedtgruppe 1 (3 x 5 g)
eller 30 g (6 tsk) fedtgruppe 2 (2010: Det tilrådes nu, at man kun bruger lette fedstoffer til bagning)
Plus max 5 g (1 tsk) til stegning eller bagning). (2010 ændret til 10 g (2 tsk))
* Det er vigtigt at få de rå fedtstoffer hver dag, da de er med til at transportere de livsvigtige vitaminer.
Frugt
I alt *3-4 frugter dagligt. Husk mindst 1 frugt fra gruppe 1.
* Den 4. frugt kan evt byttes med kartofler, ris, pasta eller majs. Se Kartofler, ris, pasta, majs m.m. under kostprogram.
Download en kostdagbog for kvinder
Download en kostdagbog 2010
Har ledt efter vægtvogterne/konsulenter. Tak for denne side.
Marianne(Quote)
Tak for en godt struktureret site. Jeg har selv brugt DDV for år tilbage, så skal lige have genopfrisket den.
Jeg kan ikke lige huske hvad der menes med “ekstra” på kostplanen. Står det et sted på siden?
Dbh
c
C(Quote)