FROKOST
40 g røget laks
250 g frisk spinat
1 dl minimælk
1 tsk. majsstivelse
Lidt revet muskatnød
Salt og peber
1 æg
½ dl minimælk
Salt og peber
1 tsk. DDV plante 70 til stegning
30 g rugbrød
Evt. tomater
Purløg
Skyl spinaten grundigt og damp den i en gryde i det vand, der hænger ved. Ryst minimælk og majsstivelse sammen.
Hæld det i gryden til spinaten, når den er faldet sammen og varm op, til stuvningen tykner. Tag gryden af varmen og krydr med reven muskatnød, salt og peber.
Pisk ægget sammen med minimælk og krydr med salt og peber. Varm en lille pande op med fedtstoffet og hæld ægget på. Rør konstant til det er blevet røræg.
Anret et stykke rugbrød med laksen. Læg rørægget på og server med den stuvede spinat. Pynt evt. med tomater og purløg.
Opskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter (Familie Journal)