Fyldet i kartoflen kan efter smag og behag varieres med anden type tilberedt kød eller andre grøntsager.
1 stor bagekartoffel
groft salt
Fyld
80 g skinke
50 g løg
5 g DDV plante 70 til stegning
50 g fine ærter
klippet persille
30 g DDV youghurt 7%
100 g tomater i både
Skrub kartoflen ren, skær et kryds på oversiden og pak undersiden ind i sølvpapir. Drys toppen med salt. Bag kartoflen ien 200 grader varm ovn i ca. en time, til den er mør.
Åbn kartoflen og tag indmaden ud og vej 100 g af. Kaser resten.
Striml skinken og skær løget i tynde både. Varm fedtstoffet op på en pande og begynd med at stege løget blødt. Tilsæt skinken og steg et par minutter mere. Tilsæt ærter og de 100 g bagt kartoffel og varm retten hurtigt igennem.
Tag panden af blusset og vend den klippede persille i.
Kom fyldet tilbage i den udhulede kartoffel og læg youghurt på toppen. Server kartoflen med tomater, der er skåret i både.
Afkrydsning i DDV’s kostprogram
1 frugt eller 30 g brød byttes til 100 g kartoffel
X i kødgruppe 1
Grønt 200 g
X i fedtgruppe 3
Mælkegruppe 3: 30 g af 200 g
Opskriften er fra bogen “Frokoster sund og slank året rundt” (s 132)