Fyldt, bagt kartoffel

Fyldet i kartoflen kan efter smag og behag varieres med anden type tilberedt kød eller andre grøntsager.

1 stor bagekartoffel
groft salt

Fyld
80 g skinke
50 g løg
5 g DDV plante 70 til stegning
50 g fine ærter
klippet persille

30 g DDV youghurt 7%

100 g tomater i både

Skrub kartoflen ren, skær et kryds på oversiden og pak undersiden ind i sølvpapir. Drys toppen med salt. Bag kartoflen ien 200 grader varm ovn i ca. en time, til den er mør.

Åbn kartoflen og tag indmaden ud og vej 100 g af. Kaser resten.

Striml skinken og skær løget i tynde både. Varm fedtstoffet op på en pande og begynd med at stege løget blødt. Tilsæt skinken og steg et par minutter mere. Tilsæt ærter og de 100 g bagt kartoffel og varm retten hurtigt igennem.

Tag panden af blusset og vend den klippede persille i.

Kom fyldet tilbage i den udhulede kartoffel og læg youghurt på toppen. Server kartoflen med tomater, der er skåret i både.

Afkrydsning i DDV’s kostprogram

1 frugt eller 30 g brød byttes til 100 g kartoffel
X i kødgruppe 1
Grønt 200 g
X i fedtgruppe 3
Mælkegruppe 3: 30 g af 200 g

Opskriften er fra bogen “Frokoster sund og slank året rundt” (s 132)

print
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*