Brug friske, bælgede ærter om sommeren, men frosne ærter er også godt. Mynte giver en fin, frisk smag, der gør retten meget sommerlig.
- 170 g helleflynderfilet (80-220 g ifølge menuplan)
- 1 tsk plantemargarine til stegning
- salt & peber
- citronsaft
Ærtepuré
- 100 g ærter
- 1⁄2 dl bouillon (1⁄2 dl vand + 1 tsk pulver)
- 63 g DDV yoghurt
- 1 lille håndfuld frisk mynte
- salt & peber
- citronsaft
Tilbehør
- mynte, lidt ærter og grønsager
Fisken steges på en pande i fedtstoffet og krydres med salt, peber og lidt citronsaft. Steg den ca 2-3 minutter på hver side.
Ærterne varmes i en gryde sammen med bouillonen. Herefter blendes ærterne med bouillon, yoghurt og frisk mynte. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret ærtepuréen på tallerkenen med fisken og pynt med lidt mynte og lidt ærter.
Server flere grønsager til retten, for eksempel dampet blomkål.
Opskriften er fra Spis dig sund Fisk
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]