Krydret lammegryde

Krydret lammegryde

Garam masala, som anvendes i denne ret, er en indisk krydderiblanding, lidt à la Karry, men den er sød og varmt krydret – ikke stærk.

  • 170 g fedtfrit lammekød
  • 125 g grofthakket løg
  • 1 tsk olie til stegning
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 tsk garam masala
  • 100 g rød peberfrugt skåret i strimler
  • 63 g DDV yoghurt
  • salt & peber
Tilbehør
  • 40 g basmatiris
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1⁄2 tsk kommen
  • lidt salt
  • 80 g vandgrøn salat

Skær kødet i små stykker og hak løget. Svits løg og kød i olie i en gryde. Kom hvidløg i og krydr med garam masala. Tilsæt peberfrugt og svits i 5 minutter mere. Tilsæt en anelse vand og kom yoghurten i gryderetten. Lad det simre nogle minutter og smag til med salt og peber.

Kog risene med gurkemeje, kommen og lidt salt i vandet. Kog i 10 minutter med tætsluttende låg og lad dem hvile i 10 minutter for slukket blus.Server lammegryden med de flotte, gule ris og en grøn salat til.

Opskriften er fra Spis dig sund Kød

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*