Garam masala, som anvendes i denne ret, er en indisk krydderiblanding, lidt à la Karry, men den er sød og varmt krydret – ikke stærk.
-
170 g fedtfrit lammekød
-
125 g grofthakket løg
-
1 tsk olie til stegning
-
1 fed finthakket hvidløg
-
2 tsk garam masala
-
100 g rød peberfrugt skåret i strimler
-
63 g DDV yoghurt
-
salt & peber
Tilbehør
-
40 g basmatiris
-
1 tsk gurkemeje
-
1⁄2 tsk kommen
-
lidt salt
-
80 g vandgrøn salat
Skær kødet i små stykker og hak løget. Svits løg og kød i olie i en gryde. Kom hvidløg i og krydr med garam masala. Tilsæt peberfrugt og svits i 5 minutter mere. Tilsæt en anelse vand og kom yoghurten i gryderetten. Lad det simre nogle minutter og smag til med salt og peber.
Kog risene med gurkemeje, kommen og lidt salt i vandet. Kog i 10 minutter med tætsluttende låg og lad dem hvile i 10 minutter for slukket blus.Server lammegryden med de flotte, gule ris og en grøn salat til.
Opskriften er fra Spis dig sund Kød
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]