Denne ret er en løgsuppe med varmt ostebrød. Den kan laves med almindelige hvide løg eller med en blanding af røde og hvide løg. Skønt på en lidt kold dag.
ca 200 g løg (gerne røde og hvide blandet – de svinder ved tilberedning)
1 tsk DDV plante 70
et par kviste frisk timian
1 fed hvidløg (kan udelades)
2 tsk mel
2 dl hønsebouillon (2 dl vand + 2 tsk bouillonpulver)
50 g ost (max 45 +)
30 g franskbrød eller sandwichbrød
eventuelt hakket persille
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem klare i DDV plante 70 i 10 minutter. Tilsæt timian og eventuelt presset hvidløg og drys melet over. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. Lad den koge under låg i en halv time.
Riv osten og kom den på brødet. Kom ostebrødet i en 250° varm ovn, til osten er smeltet og gylden.
Kom suppen i en serveringsskål og pynt eventuelt med hakket persille.
Læg det varme ostebrød i suppen eller server det ved siden af.
Opskriften er fra Spis dig sund med grønt