Farmors ølkage

Børnene er fuldstændig pjattede med denne krydrede ølkage. Hvis farmor spørger hvilken kage hun skal tage med til børnenes fødselsdag er svaret næsten altid ølkage (eller kikskage). Den er meget nem at bage og serveres i skiver, der smøres med smør.

Ingredienser:

500 g brun farin
1 hvidtøl
500 g mel
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk ingefær
2 tsk natron

Farin og øl røres sammen. Mel, kanel, nelliker, ingefær og natron røres i. Hældes i en smurt franskbrødsform.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 1 time og 15 min.

Når kagen er afkølet pakkes den ind staniol og puttes i en plastikpose. Skal helst stå en dags tid, før den spises. (Skæres i skiver og smøres med smør ved servering).

print
Dette indlæg blev udgivet i Bagning og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Farmors ølkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *