Nem aspargessuppe

Til ca. 4 personer

  • 1 dåse aspargessnitter (ca. 425 g)
  • 35 g smør
  • 3,5 spsk. hvedemel
  • 3/4 l hønsebouillon – terning plus vand
  • Evt et lille bæger hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • kød- og melboller (frosne)
  • Tilbehør: Flûte

Hæld aspargessnitter til afdrypning i en si over en skål. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør godt til melet har opsuget fedstoffet. Bag det gradvis sammen med vandet fra asparges. Pas på det ikke brænder på.

Når massen hænger sammen, tilsættes hønsebouillon gradvist, mens der piskes godt. Lad suppen småkoge i ca. 5 min. (Fjerner melsmag)

Hæld piskefløde i og varm forsigtigt op igen. (Det må ikke koge efter at fløden er tilsat, da det så kan skille). Smag til med salt og peber og tilsæt aspargessnitter og (optøede) kød- og melboller. Varm suppen godt igennem uden at lade den koge.

Serveres med lune flûtes.

Velsmagende og hurtig suppe 🙂

Tip: Hvis suppen er for tyk, tilsættes (sød)mælk til den ønskede konsistens.

print

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]
5/5 - (2 votes)
Dette indlæg blev udgivet i Supper og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.