I de helt gamle opskrifter på æbleskiver, som jeg har set, er der masser af æg og måske også fløde. Æbleskiverne fyldte godt i maven og har sikkert være gode til at mætte de sultne karle rundt omkring på gårdene i gamle dage 🙂
Mormor bagte disse i min barndom. Siden gik hun over til lidt mere sprøde og lette versioner. Disse kaldte hun “de gode, der ikke falder sammen”
Æbleskiver – ca. 6 personer
- 250 g mel
- 130 g smør/margarine
- 3 dl mælk/fløde – mere ved færre æg
- 5-10 æg (delt i hvider og blommer)
- (1/4 tsk kardemomme)
- 1 spsk sukker
Æggeblommer, fløde, sukker, smeltet, afkølet smør og hvedemel piskes godt. Heri blandes stiftpiskede æggehvider.
Æbleskiverne bages straks, fyldes med sveskemos, Se fremgangsmåde under sønderjyske æbleskiver
OBS – dejen skal være temmelig tyk.
Serveres med sukker.