Ristaffel 1
- 1 kg flæskesmåkød
- 60 g smør/marg/olie, ca. 1 spsk.
- ca. 1 spsk. karry
- 2 store løg
- evt. 2 æbler (revet)
- evt. 1 fed hvidløg
- salt
- 4 dl vand
- 2 dl fløde
Kødet skæres i små firkanter, der brunes sammen med hakket løg og revet æble. Karry drysses over og svitses.
Resten af ingredienserne tilsættes og koger ved svag varme i ca. ½ time.
Retten serveres med ris og forskelligt tilbehør, så som:
- mangochutney
- syltede ingefær
- rosiner
- syltede løg
- oliven
- kokosmel
- ananas
- karry
- paprika
- kinesisk soya
Ristaffel 2
- 3/4 kg flæskesmåkød
- 1 løg
- 1 æble
- salt
- karry
- 2½ dl vand
- 2½ dl fløde
- evt. lidt jævning
Kødet skæres i små firkanter, brunes sammen med løg og revet æble. Krydderier, vand og fløde tilsættes.
Retten steger 3/4 til 1 time. Hertil gives løse ris og små skåle med forskelligt tilbehør. F.eks.:
- Grøn salat
- tomater i marinade
- tyttebær
- figner
- rosiner
- kokosmel
- hakkede løg
- hakkede hårdkogte æg
- mangochutney
- svesker
- abrikoser
- brunede løg
- rødbeder
- revne æbler
- hakkede mandler eller nødder
- spansk peber
- karry
- peber
- ingefær
- paprika
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]