Når man søger på nettet efter kiksekage finder man mange forskellige opskrifter. Kagen er elsket og forbedret gennem tiden – men den som farmor og mormor altid lavede var denne. Egentlig er det forkert at placere kagen under bagning, da den ikke skal bages 🙂
Ingredienser:
3 hele æg
125 g. kakao
200 g flormelis
250 g palmin
225 g. firkantede vaniljekiks
- Æg, flormelis og kakao piskes sammen.
- Palminen smeltes over svag varme og afkøles let.
- Den afkølede palmin og kakaomassen piskes sammen.
- I en bageform med bagepapir lægges nu et lag kakaomasse skiftevis med kiks. Der skal startes og sluttes med kakaomasse.
- Kagen sættes til afkøling i køleskabet, og er klar til servering.
Tips:
Palminen skal varmes skånsomt. Ikke noget med at bulderkoge.
Den afkølede palmin kommes i lidt efter lidt og piskes godt sammen med kakaomassen, ellers er dejen umulig at samle.
Kiksekagen skal opbevares i køleskab i 12-24 timer før den er klar til at blive spist.
Pas på ikke at lave lagene med kakaomasse for tyk – så bliver kagen for fed.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]