Denne lækre ret kan fint være en juleret serveret med julet tilbehør, såsom rødkål og syltede agurker.
170 g bryst af vildand
50 g rødløg
1 æble
1 tsk DDV plante 70 til stegning
40 g svesker
1 dl andebouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
frisk rosmarin
salt & peber
Skær rødløg og æble i tynde både. Kom fedtstoffet på en pande og sauter løg og æble i et par minutter.
Klip sveskerne i lidt mindre stykker og kom dem på panden sammen med bouillonen. Lad blandingen koge i knap 5 minutter.
Læg blandingen i et ovnfast fad sammen med andebrystet, hvor skindet er pillet af. Stik kviste af rosmarin i retten og krydr med salt og peber. Bag retten i en 180° varm ovn i ca 40 minutter.
Server for eksempel retten med ovnbagte rodfrugter eller dampede grønsager efter ønske.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund – kød
Blogget fra DDV’s opskriftside dec. 2009
Kostdagbog:
- 50/150 g begrænset grøntsag (rødløg)
- 2 frugt (svesker, æble)
- 1 dagsration fedtstof gruppe 3 (stegning)
- 1 ekstra (bouillon)