200 g hokaido
1 fed hvidløg
10 g olie til stegning
30 g blandede frø (sesam, nigella, birkes, fennikel)
½ tsk stærk paprika
120 g frisk tunbøf
5 g olie til stegning
100 g fine ærter
1 dl bouillon (1 tsk pulver + 1 dl vand)
25 g skyr
frisk mynte
salt & peber
Del og skræl hokaidoen. Fjern kernerne og skær den i tern. Snit hvidløget i tynde skiver. Varm olien på en pande. Steg hokaidoternene og hvidløg, til de er gyldne og tilpas møre. Krydr herefter med salt. Bland frø, paprika og salt sammen
på en flad tallerken. Tryk tunbøffen godt ned i den og steg den kort i olie på en hed pande. Der skal dannes en sprød skorpe, mens tunen stadig er rød i midten.
Kog ærterne i bouillon i et par minutter. Blend dem herefter med skyr og mynte og smag til med salt og peber.
Anret tunbøffen ovenpå de stegte hokaidotern og kom ærtesaucen over. Pynt med lidt mynte.
Kalorier: 518 kcal
Protein: 49 g (38 %)
Kulhydrat: 22 g (21 %)
Fedt: 24 g (41 %)
Kostfibre: 12 g
Opskriften er fra Vægtkonsulenternes low carb-kogebog
Udgivet på vaegtkonsulenterne.dk 2013