Ingredienser
100 g skrællet, udkernet æble
100 g skrællet appelsin
åblomst Multisød eller sukrin
30 g groftvalsede havregryn
citronmelisse
¼ tsk vaniljepulver
50 g yoghurt (det er bedst, at yoghurten er 3,5% og må max være 7%.)
citron (øko), lidt saft og fintrevet skal
- Skær æble og appelsin i små stykker og kog sammen med appelsinsaften fra udskæringen til en grov kompot. Rør i det undervejs og tilsæt måske lidt vand, så det ikke koger tørt, det skal koge et stykke tid.
- Smag frugtkompotten til med åblomst Multisød eller sukrin og lad den køle lidt af.
- Rist havregrynene i ovnen ved 200º i et ildfast fad i ca. 15 minutter, vend det undervejs.
- Finthak citronmelissen og bland den i kompotten sammen med halvdelen af vaniljepulveret.
- Læg de ristede havregryn lagvis med frugtkompotten i en skål som til en trifli.
- Bland resten af vaniljepulveret i yoghurten og smag eventuelt til med åblomst Multisød eller sukrin, citronskal og eventuelt lidt saft og lad den køle af.
- Læg til sidst lidt yoghurt på toppen af triflien.
Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog
“Den komplette kostguide til dig, der er 45+”
Udgivet på vaegtkonsulenterne.dk
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]