1 æg
1 tsk salt
1 lille, rød, finthakket chili
1 bundt koriander (eller bredbladet persille)
1 fed hvidløg
1 spsk fishsauce
10 g olie til stegning
45 g teriyakisauce75 g porre
75 g gulerod
50 g peberfrugt
5 g olie til stegning
30 g babymajs
45 g tilberedte nudler
Del kyllingekødet lidt ud og kom det i en minihakker eller i en foodprocessor. Tilsæt æg og salt. Kør det hele i lang tid til en sej fars. Bland chili, koriander, presset hvidløg og fishsauce i farsen. Form små kødboller af farsen og steg dem i olie på en pande.
Når de er tilpas stegte, kommes teriyakisaucen på. Steg herefter videre i et par minutter, til al saucen har sat sig på kødet.
Striml porre, gulerod og peberfrugt meget fint og steg dem i en gryde i olien. Efter et par minutter tilsættes babymajs og de tilberedte nudler. Rør rundt og steg i et par minutter mere, til nudlerne er varmet igennem.
Server kyllingebollerne ovenpå nudelblandingen.
TIPS Teriyakibollerne er også gode med ris og dampede grønsager.
Kalorier: 456 kcal
Protein: 33 g. 29%
Kulhydrat: 41 g. 38%
Fedt: 17 g. 33%
Kostfibre: 6 g.
Retten er fra Kogebogen Supersund Fastfood.
Afkrydsningsskema
KØD2
½X
ÆG
½X
GRØNT
200 G
FRUGTBYT
MAJS + NUDLER
Opskriften er udgivet på vaegtkonsulenterne.dk, jan 2013