Valget af ost kan varieres. Tærten kan også laves med mager fetaost eller anden ost.
300 g frisk spinat
1 æg
30 g DDV yoghurt 7%
salt & peber
1 tsk DDV plante 70 til stegning
75 g skæreost (20+)
Tilbehør
grøn salat
Skyl spinaten, kom den i en gryde og damp den, til den er faldet sammen. Kom den herefter i et dørslag, så den kan dryppe af og afkøle. Knug alt væde ud af spinaten med hænderne.
Pisk æg og yoghurt sammen og vend spinaten i. Krydr med salt og peber. Varm en lille pande op (der kan gå i ovnen bagefter).
Kom fedtstoffet på panden, hæld pandekagemassen på og steg den, til den har sat sig i bunden. Riv herefter osten over. Sæt panden i en 200° varm ovn og bag pandekagen, til overfladen er gylden.
Kom spinatpandekagen ud på en tallerken og server med grøn salat.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund mere grønt