Savoykåldolmer med kalvekød

Savoykåldolmer med kalvekød

ca 150 g savoykålblade
170 g hakket kalvekød uden fedt
25 g hakket løg
ca 2-3 tsk mel
1/2 fed presset hvidløg
hakket basilikum
lidt citronsaft
salt & peber
50 g porre
50 g gulerødder
50 g selleri
lidt hakket persille
hønsebouillon
salt & citronpeber

Damp savoykålbladene i lidt vand og afkøl dem. Bland kalvekød sammen med hakket løg, mel, hvidløg, basilikum, citronsaft, salt og peber. Kom farsen ind i savoykålbladene og rul dem sammen til små dolmer.

Skær porrer, gulerødder og selleri ud i meget små tern. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hakket persille og hønsebouillon. Bouillonen skal dække grønsagerne. Krydr med salt og citronpeber og læg dolmerne oven på grønsagerne.

Sæt fadet i en varm ovn og bag retten ved 200° i ca 20-25 minutter. Bagetiden er afhængig af dolmernes størrelse.

Ved serveringen tages grønsagerne op med en hulske og lægges på tallerkenen sammen med dolmerne.
Server grønsagerne med bouillonen som suppe i en dyb tallerken og dolmerne på en anden tallerken.

Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*