Skindet på rødfisk falder nemt af, når det steges på skindsiden, så det er en god idé at
stege den i ovnen.
170 g rødfiskefilet
2 tsk rasp
en håndfuld hakket basilikum
25 g finthakket løg
1 fed hakket hvidløg
salt & peber
200 g tomater
Krydderurtedressing
30 g let mayonnaise
50 g ylette
en håndfuld friske, blandede krydderurter
(dild, persille, purløg)
eventuelt 1 fed hvidløg
salt & peber
Bland rasp, basilikum, hakket løg, hvidløg, salt og peber sammen. Halver tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med raspblandingen på toppen. Bages herefter i ovnen ved 200° i ca 30 minutter, til det er gyldent.
Rids skindet på rødfisken med en skarp kniv og læg fisken med skindsiden opad på et ovnfast fad. Bag fisken ved 200° i ca 10 minutter.
Kom alle ingredienser til dressingen i en minihakker og blend den til en lysegrøn dressing.
Server fisk og tomater sammen med krydderurtedressingen og for eksempel en lille grøn salat.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk
Kilde: Blogget fra DDV’s opskriftside