Pizzadej
250 g italiensk durummel (tippo 00)
1/3 pakke gær
1½ dl lunkent vand
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
en lille smule grovere mel (semulina)
Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i midten. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i fordybningen sammen med salt og olie. Saml dejen og ælt, til den er smidig og glat. Vej dejen af i portioner af 80 g (svarer til 60 g brød på DDV’s kostprogram efter bagning). Denne dej kan bruges til diverse pizzatyper.
Fyld
strimlet salat
50 g tomater i skiver
25 g rødløg i skiver
25 g agurk i skiver
50 g reven gulerod
40 g røget skinke
25 g reven ost (max 45+)
Thousand Island dressing
25 g DDV yoghurt
15 g mayonnaise
3 tsk ketchup eller tomatkoncentrat
1 fed hvidløg
½ tsk sød paprika
et par dråber tabasco
lidt citronsaft eller vineddike
salt & peber
Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Dressingen har godt af at stå og trække lidt. Dressingen kan bruges i sandwiches, på salater, som kold sauce til kød og fisk eller som dip til grønsager.
Tilberedning
Tænd ovnen på 250º. Rul pizzadejen ud til ca 1½ cm tykkelse. Læg den ind på den varme bageplade eller, allerbedst, på en bagesten. Bag ca 10–15 minutter, til brødet hæver godt op. Der skulle gerne dannes en luftlomme. Tag brødet ud og flæk det halvvejs i gennem. Fyld med strimlet salat, de skiveskårne tomater, rødløg, agurk og de revne gulerødder. Top med skinken, reven ost og dressingen. Klap sandwichen sammen og spis den, mens den er lun. Kan også gemmes og spises som madpakke.
TIPS
Varier fyldet. Prøv med rejer eller røget laks, kold steg eller tilberedt kylling. Det er en god måde at bruge rester fra middagsmaden.
Opskriften er fra bogen Supersund fastfood
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]