Af: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
En god, velkendt herreret, der altid er populær. Tilbehøret kan evt. suppleres med et spejlæg eller en pasteuriseret æggeblomme.
OBS Denne opskrift er beregnet til 2 pers.
Ingredienser
2 skiver brød
200 g hakket oksekød 5-8%
½ løg (finthakket)
½ spsk olie
2 tsk kapers
2 spsk syltet rødbede (hakket)
2 tsk peberrod (høvlet)
400 g rosenkål (friske eller frosne)
- Rist brødet let.
- Ælt kødet sammen med finthakket løg, salt og peber og form det til 2 bøffer på brødet.
- Steg bøfferne på en pande med olie ca. 4 min. og derefter på brødsiden 1-2 min.
- Anret med kapers, hakket rødbede og høvlet peberrod og servér med friskkogte rosenkål.
Udgivet på hjemmet.dk -13. FEB. 2012
Mine kommentarer:
Hvis du vælger at bruge et æg til spejlæg eller æggeblomme, kan du ifølge DDV’s menuplan kun bruge en halv ration af kødet.
Frokost for kvinder: Max 60 g. kød og 1 æg
Middag for kvinder: Max 85 g. kød og 1 æg
Frokost for mænd: Max 60 g kød og 1 æg
Middag for mænd: Max 110 g kød og 1 æg
Uden æg passer retten fint til både kvinder og mænd som frokost. Rødbederne bør være sukkerfri.
Se menuplanerne under DDV’s kostprogram.